Måla golv

Måla golv

Att måla ett golv!

Utgångspunkten i det här fallet var ett ganska fult och dåligt lagt undergolv som vi tänkte behövde piffas upp lite. Ett sånt här golv passar ju egentligen inte i ett funkishus men nu var det så fult ändå och det här är ett billigt sätt att göra det lite finare. 

Hur gick vi då tillväga? Jo först målades hela golvet i en ljusgrå nyans. Därefter gällde det att mäta upp hur stora rutorna skulle vara och få det någorlunda rakt. Två snören spändes över rummet för att hitta centrum som markerades och utifrån det så ritades rutmönstret upp. Ingen tejp har använts utan istället blyerts, vinkelhake och en linjal. Nästa moment var att markera vilka rutor som skulle bli röda och sedan måla dessa. Sist målades de svarta partierna omlott över rutorna för att skapa en gallereffekt.

Allt är målat med linoljefärg, ett lager i taget med cirka två dagars torktid i mellan. Det var lite pilligt och krävde en stunds eftertanke men resultatet är ett fantastiskt fint golv för knappt några pengar alls, tror det sammanlagt kan ha gått åt mindre än en halvliter färg.

Lämna en kommentar